logboek

logboek

Nog nieuws op www.loegiesen.nl ?

Sommige projecten zijn nooit af. Mijn Kroniek en alles wat er omheen is gegroeid is daar een voorbeeld van. Op deze pagina's vind je geregeld informatie over allerlei wijzigingen.

www.loegiesen.nl

Historische Optocht Draaksteken

LogboekPosted by Loe Mon, August 22, 2016 17:29:25

Het Draaksteken 2016 is weer voorbij. Ruim 15.000 toeschouwers zagen in zes voorstellingen hoe Sint Joris de 16 meter lange draak versloeg. Daar krijg je wel dorst van, als je zo vaak in de verzengende adem van zo'n vuurspuwend monster staat. Tijdens de Historische optocht waarmee het draaksteken op 21 augustus werd afgesloten, liet Joris het zich dan ook goed smaken. Klik op de foto om een impressie van deze optocht te zien.  • Comments(1)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Rik Thijssen Fri, July 14, 2017 18:35:42

Geachte heer Loe Giesen, Het draaksteken was weer geweldig! De laatste keer dat ik dat heb meegemaakt was in de 70-er jaren...in 1974 meen ik. Toen leefde(n) mijn opa (en vader) nog. Beiden waren onderwijzer; de één lang de Meister in Beesel, de ander (Ben) vertrok naar de tropen. Gedurende 15 jaar heb ik gepoogd alle oude 'geheimen' van deze familie Thijssen bloot te leggen. Mede door al uw inspanning ben ik ook wat betreft onze stamboom heel ver gekomen. Uit de archieven in Reuver, in Kerkrade (militair) en in Den Haag is ook nieuwe informatie gekomen. Enkele van de nog levende kinderen van mijn opa - slechts 3 bejaarde dochters nu - hebben ook belangrijk bijgedragen. Verder ben ik op zoek gegaan naar de enige oom die wij nooit gekend hebben! Is er iemand in het gebied van Beesel en randdorpen misschien geïnteresseerd in het ophalen van oude herinneringen? Ik zou daar heel graag aan meewerken. Bovendien zou ik u persoonlijk ook graag eens ontmoeten. Ik ben te bereiken via hjcthijssen@on.nl en telefonisch via 06-28390369 (ook whatsapp) en thuis in Eindhoven op 040-2489907 Ik hoop iets van u te vernemen. Hartelijke groet, Rik Thijssen