logboek

logboek

Nog nieuws op www.loegiesen.nl ?

Sommige projecten zijn nooit af. Mijn Kroniek en alles wat er omheen is gegroeid is daar een voorbeeld van. Op deze pagina's vind je geregeld informatie over allerlei wijzigingen.

www.loegiesen.nl

Architect Soiron ontwierp Hillenraad

LogboekPosted by Loe Thu, May 29, 2014 20:12:40
Op 26 april leidde ik het LGOG rond bij de Dionysiuskerk, de Asselterhof en Hillenraad. Wat ik toen nog niet wist, ontdekte ik enkele weken later. Afgelopen week leverde mijn zoektocht in de archieven van Schloss Haag namelijk eindelijk de naam op van een architect die betrokken was bij de laatste grote verbouwing van Hillenraad rond 1767: Soiron uit Maastricht.
De familie Soiron bracht meerdere architecten en aannemers voort en door het ontbreken van een voornaam kan helaas nog niet met zekerheid worden gezegd om wie van hen het hier gaat. Wellicht vind ik in de vele rekeningen en contracten nog eens meer duidelijkheid.


De rekeningen bevatten overigens ook namen van andere personen die bijdroegen aan het uiterlijk en innerlijk van het kasteel, zoals tapijtmaker Guerin en stoffenmaker Milliard uit Maastricht en schilder Burghoff en glazenier Dupont uit Roermond.  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.